Hallo 

Ik ben Jeannette Engel, woonachtig in Rheden, getrouwd, moeder van 5 kinderen en oma van 2 kleinkinderen. Zolang als ik me kan herinneren waren er katten. Er is zelfs een foto van mij met een kat in de box. Naast het fokken van Siberen, ben ik brocanteur, pas ik een dag in de week op mijn kleindochter en ben ik dol op Frankrijk.
Ik heb diverse rassen gehad maar vanaf het moment dat de eerste Sibeer in mijn leven kwam wist ik dat dit hèt ras voor mij is. Ze zijn sociaal, intelligent, innemend en zeer loyaal. Siberen zijn echt blij als ze je weer zien na een dag afwezigheid, ze helpen je met allerhande huishoudelijke klusjes, ze apporteren en luisteren naar hun naam. Ze zijn stronteigenwijs en zelfstandig als katten maar ook trouw als een hond. Een Sibeer is een echt vriendje. Dit is meteen de reden waarom het geen goed idee is om een Sibeer in z'n eentje te nemen als deze regelmatig alleen zal zijn, ze worden daar echt doodongelukkig van. Voor mij een motivatie om mensen die twee kittens willen aanschaffen voorrang te geven.
Mijn katten zijn in eerste instantie mijn huisdieren, hun welzijn staat ten alle tijde voorop. Ze wonen gewoon bij ons in huis, krijgen goed voer en hun gezondheid wordt regelmatig door de dierenarts gecheckt. Ik kies mijn ouderdieren zorgvuldig uit op hun karakter, gezondheid en goede bloedlijnen die voldoen aan de rasstandaard. Vanzelfsprekend krijgen ze alle verplichte gezondheidstesten voordat ze voor het eerst ouder worden zodat de gezondheid van de kittens zoveel mogelijk gegarandeerd wordt. 
Maar daarnaast is het belangrijkste wat ik voor mijn kittens kan doen, ze heel goed socialiseren zodat ze zich goed staande weten te houden in (bijna) alle situaties. Hier steek ik dan ook veel tijd en moeite in. Een kitten dat opgroeit vol zelfvertrouwen wordt een leuke en blije kat die een volwaardige plek in een gezin inneemt. Gelukkig is dit alles geen enkel probleem in ons drukke gezin. De kittens groeien vrij op in de woonkamer zonder dat ze opgesloten zitten in een bench oid. Ik vind het belangrijk dat de kittens uit zichzelf bij mij kunnen komen voor een knuffel of een spelletje en niet alleen tijdens het 'verplichte' losloopuurtje. Het komt dan ook regelmatig voor dat we zelf nog amper op de bank passen :-)
Een kitten dat verhuist met het volste vertrouwen in de mensen waar hij gaat wonen is voor mij, als de fokker, het mooiste wat er is.  
Voor vragen voor, tijdens en na de aanschaf van een kitten sta ik altijd open, en deze zal ik zo zorgvuldig mogelijk beantwoorden. 
Omdat ik zelfs na 25 jaar katten nog steeds niet uitgeleerd ben werk ik samen en overleg ik veelvuldig over nieuwe inzichten met een aantal bevriende, nationale en internationale, catteries. We verwijzen onderling mensen door die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een specifieke kleur.  
Ik ben lid van Felikat en de cattery is geregistreerd bij Fife.